Personligt

10 følsomme sandheder

Det er halvanden måned siden, jeg sidst har skriblet på bloggen, og jeg har heller ikke lige frem været aktiv på Instagram. Det kunne selvfølgelig være, fordi jeg havde taget et bevidst valg om at lade være og i stedet være nærværende i den virkelige verden. Men sandheden er ikke helt den. For mig er Instagram og bloggen nemlig et redskab til at rydde op i mig selv, styrke mig selv og mit selvværd. Så når jeg ikke er dér, er der (som regel) noget galt.

Den 20. juli overtog vi vores nye, skønne hus, og det har selvfølgelig optaget mig meget at komme på plads i det. Men ellers er forklaringen, at jeg er UDBRÆNDT.

Det skal det dog ikke handle om her. Og så alligevel. Jeg fik nemlig lyst til at dele lidt sandheder med jer igen. Denne gang af den følsomme slags.

10 sandheder

  1. Når jeg får breve vedr. skat eller pension, går jeg helt i baglås. Jeg aner virkelig ikke, hvad jeg skal stille op med det. Det er latin. Så Frans tager sig gerne af den del for mig, og jeg synes, det er herrepinligt, hver gang jeg i telefonen skal give samtykke til, at de må snakke med min mand. Jeg ved jo godt, jeg burde sætte mig ind i det og lære det, men det bliver altså ikke lige nu.
  2. Jeg har et meget stærkt bånd til min mor, og i mine teenageår var de bekymringer, jeg gjorde mig, omkring hende, hverken sunde for mig eller nødvendige. Jeg følte, jeg var sat i verden for at beskytte hende, og hvis hun var ked af det, var det mit ansvar at få hende glad igen. Ved at hjælpe hende, så meget jeg kunne. Min mor anede ikke, jeg havde det sådan, før jeg begyndte at arbejde med mig selv i starten af mine 20’ere. I dag er vi stadig tætte, men på en noget sundere måde for mit vedkommende.
  3. Jeg er en meget sensitiv person. Jeg oplever og opfatter stemninger lynhurtigt og mærker dem helt ind i knoglemarven. Jeg er blevet bedre til ikke at lade mig smitte af stemninger, men det sker stadig. Jeg er også selv meget svingende i humør, når jeg ikke trives/passer på mig selv, hvorfor jeg i de perioder også har meget let til tårer.
  4. Da jeg landede min praktikplads hos Familie Journal, fik jeg ved samtalen både daværende chefredaktør Anette Kokholm og redaktionschef Lili Meldgaard til at græde, fordi jeg delte en del af min personlige historie og rejse. Det er nok ikke en strategi, jeg vil bruge, næste gang et job skal landes, men det virkede der. Og det er nok også årsagen til, at jeg i mange år følte mig hjemme på netop den redaktion. For jeg kunne være mig selv med hud, hår og følelser uden på tøjet. Ingen masker, før til sidst.
  5. Jeg kan blive ekstremt hidsig, råbe meget højt og have svært ved at styre mig selv, når jeg er virkelig presset. Heldigvis varer det sjældent længe, for jeg bliver enormt chokeret over mig selv. Men jeg hader, når eksplosionen ind i mellem kommer.
  6. Jeg kan ikke skændes med Frans eller nogen anden uden at græde. Det er skideirriterende for at sige det mildt. I et skænderi vil jeg altså hellere fremstå velreflekteret og argumentererende end hulkende og hikstende. Heldigvis lander jeg sjældent i skænderier.
  7. Jeg har fået af vide af folk, som kender mig, at jeg godt kan virke hård i min måde at italesætte ting på. Jeg har ikke altid været enig, men har efterhånden fået det af vide så tilpas mange gange, at det nok er sandt. Men det bunder vist mest i manglende selvtillid, særligt fagligt, hvor den pt slet ikke findes.
  8. Jeg oplever ofte at være jaloux på andre, som får mere opmærksomhed, end jeg gør. Både i den virkelige verden og på de sociale medier. Det er altså ikke, fordi jeg er opmærksomhedskrævende, men jeg har et ekstremt behov for at blive bekræftet. En brist i min selvværdsfølelse.
  9. Jeg er mere introvert end ekstrovert. Jeg starter sjældent samtaler med folk, jeg ikke kender. Jeg dur ikke rigtig til small talk. Jeg bliver usikker.
  10. I disse tre indlæg; Noget om følelser, der smitter, Selvhad og katastrofetanker samt Da angsten ramte – igen, kan man læse mere om min følsomme side og de ting, jeg kæmper med. Sammen med en masse andre menesker. For man er aldrig alene. JEG er ikke alene.

DU er ikke alene.

Kram fra Jannie

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *