15 solstråler fra en regnvåd ferie

Nå! Så fik vi sat punktum for vores anden ud af tre planlagte sommerferier: en uge i sommerhus på Langeland. 

De sidste to dage har været ret hårde, grå og regnfulde. De sidder i kroppen på mig som en blanding af tristhed, opgivenhed og frustration. Det har ikke kun været Felix’ skrigeri og uro, der har forårsaget det. Lulu har også været mildest talt udfordrende på sin egen måde, og jeg selv har vist heller ikke været helt nem. 

Men er det virkelig sådan, jeg vil huske sommerferien 2019? Nej! Så her kommer 15 (!) solstråler fra vores regnvåde ferie:

 1. Lad os starte med vejret. Det var jo faktisk slet ikke så slemt, som de først havde spået. Vi har da haft shorts på flere gange og har været på gode ture uden paraply og regntøj. Og den dag vi var i vandet i regnvejr, var det faktisk ret sjovt. 
 2. Selvom sommerhuset, som vi havde lejet gennem Autismeforeningen, godt kunne trænge til lidt kærlighed udvendig, var det faktisk rigtig fint og godt indrettet indvendig. Og det lå dejligt tæt på vandet. 
 3. Haven var fyldt med brombær, så farfar lavede en megalækker, flydende marmelade af bær, som børnene var med til at plukke. What a joy! 
 4. Vores børn opførte sig som de vildeste pragteksemplarer, da de voksne måtte erkende, at huset liiiiige skulle gøres rent, inden vi kunne indtage det. Og min indre frustration fik jeg styr på med en gang knofedt. 
 5. Børnene har også på denne ferie haft masser af gode, hyggelige og kærlige legestunder sammen.
 6. Jeg har også haft flere gode legestunder med dem både sammen og hver for sig, hvor fokus har været 100% på samværet. Og gennem @kriblekongen på Insta, fik jeg mod og lyst til at afprøve helt nye legemåder. 
 7. Vi har fået virkelig dejlig mad alle dage, og jeg har ikke lavet noget som helst af det. Til gengæld spiste jeg godt af min mands sprøde og lækre gammeldaws ævlekage. Hov jo! Jeg lavede da pandekager en morgen. Wup wup. 
 8. For at blive i det søde hjørne, så fandt vi sørme en isbutik i Rudkøbing, som havde så meget forskelligt, Felix kunne tåle. Han prøvede at købe en vaffelis for første gang i en butik, og servicen var så eminent, at den søde isdame lige fik møffet en sodavandsis ned i vaflen, da Felix meddelte, at han ikke kunne lide den ene sorbetis, han tålte. 
 9. Vi har haft farfar og farmor med de fleste dage, og det har altså betydet, at jeg både har fået tid til træning, gåture, dans på stranden (weird) og boglæsning. Taknemmelig much! 
 10. Jeg har haft flere succeser med at aflede opmærksomheden fra sutten både hos Felix og Lulu. Suttestop coming up.
 11. Vi har været i vandet 6 ud af 7 dage, og jeg har dermed holdt mit løfte til mig selv og min søn. Den dag vi ikke blev våde, var det nemlig ham, som hellere ville spille Wii med sin far. Så ikke min skyld! 
 12. Vi legede skattejagt efter skulpturer i Tranekær Slotshave. Shoppede og spiste is (drak øl) i Rudkøbing. Legede og fangede krabber på havnen i Lohals. Skønne ture. 
 13. Hver gang jeg har været nede – særligt de sidste to dage – har jeg formået at få vendt mit humør og finde overskud frem fra det hemmelige lager. 
 14. Jeg har i hvert fald grint helt nede fra maven to gange. 
 15. Felix og jeg stod tirsdag nat op for at kigge efter stjerneskud. Vi så ingen, men det var så hyggeligt at stå der i mørket og mærke varmen fra min lille (store) drengs krop og svare på alle hans forunderlige spørgsmål.

 

Tak for denne gang Langeland. Du gav os ikke sommer, og jeg kan heller ikke sige, at jeg er opladet. Men det har indimellem føltes som ferie, og jeg er positivt overrasket over alle de solstråler, jeg alligevel kunne hive op af hatten. 

Thank you! 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *