Power Mom

Powermom: Anita Jakobsen

Jeg synes egentlig selv, at jeg er rimelig fyldt op med power for tiden, selv om jeg efterhånden virkelig savner at have noget seriøs tid for mig selv. Heldigvis for det. For i denne uge er jeg alene med Felix, da Frans og Lulu er på sommerferie på Bornholm (læs mere om vores sommerferie her >>).

Men man kan altid bruge et ekstra skud jo, og jeg synes faktisk også, der er liiiidt lang tid til farmands hjemkomst søndag, når jeg sådan tænker over det.

Denne omgang mom power kommer fra Anita Jakobsen, som den sidste power mom, Mette Egelund, sendte stafetten videre til.

Hvem er Anita?

Anita er 25 år og enlig mor til Mille på 5 år og Maya på 3 år.

Hun studerer til pædagog, og i sin fritid fotograferer hun en del.

I januar 2018 gik Anita fra sine børns far efter nogle komplicerede år, hvor hun oplevede psykisk vold. Forældrene er stadig ikke enige om bruddet og rammerne for det, så der er flere instanser i spil for at hjælpe dem til enighed eller i hvert fald en løsning.

Hun har også sine egne kampe at slås med, da Anita udviklede en depression og angst i forholdet. I dag er det dog “kun” mild angst ved bestemte lejligheder, og hun kan oftes kontrollere den.

Jeg er power mom, fordi….

  • jeg kæmper for mine børn, og jeg giver ikke op, selvom det er det, jeg på de ekstra hårde dage har mest lyst til (kl. 3 om natten). Kampene med det danske system er seje, så jeg får slugt en masse kameler. Jeg er også power mom, fordi jeg på trods formår at give mine børn den bedst mulige opvækst. De klarer hverdagen til UG.

Jeg synes, jeg er den bedste udgave af mig selv sammen med mine børn, når jeg….

  • tager et break fra hverdagen og hygger sammen med dem uden vasketøj, mobil eller andre forstyrrelser. En dag hvor jeg bare nyder dem.

Jeg føler, jeg mister min power, når …

  • min tålmodighed bliver brugt op. Når jeg føler mig magtesløs i en situation. Eller hvis jeg er tidspresset.

Jeg vinder min power tilbage, når jeg….

  • trækker vejret og tænker rationelt. En gåtur i naturen eller en god snak med en nær hjælper mig rigtig godt.

Mit største mor-forbillede lige nu er...

  • nok min mor. Hende beundrer jeg. Hun har selv gennemgået næsten det samme som jeg, og hun har klaret det så godt. Jeg vil dog sige, at jeg hviler ret godt i mig selv og min rolle som mor.

Jeg passer på mig selv ved at..

  • tage mig tid til Anita-tid. Så forkæler jeg mig selv og lader op. Enten alene på sofaen eller sammen med mine venner.

Jeg vil gerne sende stafetten videre til….

  • Nicoline Malene, @nicolinemalene. Fordi hun fortjener en kæmpe highfive. Hun kæmper og er kommet så langt.

Stafetten er hermed sendt videre. Tak til Anita. I kan finde hende på Instagram, @_anitasandager. Men ha’ respekt for at hendes konto er privat.

Let’s spread some power moms!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *