Angst,  Depression,  Personligt,  Stress,  Tankemylder

Selvhad og katastrofetanker

I nat lå jeg vågen en god del af de mørke timer. Sådan har det været et stykke tid nu. Jeg sover dårligt, enten fordi jeg tænker eller bare ikke kan falde i søvn. Det tærer virkelig på energiniveauet og har også noget af sige ift mit overskud, som glimrer ved sit fravær disse dage.

Det var så begyndelsen på den onde cirkel. Jeg husker stadig at tilgive mig selv i løbet af dagen, eller i situationen, som jeg skrev om i dette indlæg. Men om natten kan jeg tilgive nok så meget. Her er tankerne stærkere end alle gode intentioner og selvkærlige krammere.

Dumme tanker

Men hvad er det så, mit lille hoved tænker på i de mørke nattetimer. Det er nok mere stemmer, som fortæller mig, at jeg ikke er et godt menneske, at jeg er for meget. At folk ikke kan lide mig, og jeg er dum, når jeg har brug for bekræftelse hele tiden.

Det er sure røster om, at jeg klarer den dårligt som mor lige nu. Jeg gør det kun værre for Felix, fordi jeg ikke prøver nok. Rummer nok. At det er for dårligt, jeg ikke giver Lulu mere kærlighed, når hun så tydeligt viser, at hun har brug for os. Brug for at blive set.

Det er beklagelser, jeg forestiller mig, andre har om mig. At jeg ikke ordner nok, arrangerer nok, rydder op nok.

Selvforkælelse

Oveni det kommer så katastrofetankerne. Dem, hvor folk, jeg elsker, bliver syge eller dør. Dem, hvor folk, jeg elsker, pludselig ikke elsker mig mere. De kommer i kølvandet på al selvhadet. Og har jeg lært bare én ting af de sidste mange år med depressioner og angst, så er det, at der skal sættes en stopper for de tanker, inden de får lov at udvikle sig. Og det starter altså med selvhadet.

Så når jeg nu har fået luftet godt og grundigt ud her, så vil jeg give mig selv en krammer. Jeg vil græde de tårer, som har brug for at blive sat fri, hvis jeg skal hele. Jeg vil lade frisk luft ramme mine kinder og spænde løbeskoene, så snart min ryg igen bliver god. For den har jeg selvfølgelig også afsindig ondt i lige nu. Min krop prøver vist at fortælle mig noget…

Og ved I hvad? Så vil jeg sgu også bestille en gang massage hos min yndlingsmassør i Roskilde. Jeg vil en tur til frisøren, og måske købe mig noget nyt. Det hjælper alt sammen på humøret.

Gode intentioner

Jeg vil starte hver dag med gode intentioner. For mig selv sammen med Felix. Mig selv sammen med Lulu. Mig selv sammen med Frans. Og for MIG SELV.

I dag har lillemanden og jeg hygget os mega med tryllejord og bondegårdsdyr. Lulu og jeg har gået tur, hvor vi fik snakket og krammet. Så der kan i hvert fald sættes kryds to steder. Om lidt ved tre.

Kram til alle, der kæmper med de samme dæmoner, som jeg.

4 kommentarer

 • Lone

  Kære dig
  Det kunne være skrevet af mig det der☹️ Kender til alt det du skriver om, med alle de nedladende tanker der kører rundt konstant. Om ikke at være nogen god nok mor osv osv. Jeg har en dreng på 11 år, som er særlig sensitiv og har mange specielle behov. Ingen diagnose endnu, men er forhåbentlig på vej i gang med udredning. Familien forstår ikke hvorfor dit og dat, og ja gør jeg heller ikke altid.. Livet er bare desværre ikke altid nemt. Heller ikke med angst eller andet psykisk ind over.
  Synes det er spændende at følge dig/jer, også fordi du viser det som det er, siger det som det er Hatten af for dit mod om at vise jeres liv
  Håber du får forkælet dig selv

  • Jannie Lykke Øberg

   Kære Lone

   Tusind tak for din besked. Selv om det er trælse tanker, er det rart at vide, man ikke er alene om at have dem.

   Og ja, jeg kører ikke rigtig med filter, når det handler om at vise vores hverdag frem. Men jeg vælger selvfølgelig ud.

   Kram til dig

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *